Sanitair

Stress... Werk, gezin en hobby’s eisen ons helemaal op en zorgen ervoor dat we nood hebben aan een rustgevende omgeving, een plek waar we tot rust komen, relaxen en herbronnen. De badkamer is hiervoor de geknipte plaats. Een verkwikkende douche of een ontspannend bad kan wonderen doen. Dat weten we bij Hoedekie. Wij zorgen voor de volledige plaatsing van uw badkamer of de volledige renovatie ervan.

Bij de renovatie van een bestaande badkamer heeft u maar één aanspreekpunt nodig. Van afbraak tot volledige opbouw en afwerking kan u beroep doen op onze diensten. Dat zorgt ervoor dat wij qua timing onze gelijke niet kennen. Geen wachttijden of onnodige pauzes tijdens de werken aangezien wij alle technieken onder de knie hebben.
Indien gewenst maken wij zelfs een voorontwerp van uw badkamer met plattegronden en 3D-tekeningen met inplanting van de nieuwe toestellen.

Heeft u concrete plannen?
Contacteer ons!


Verwarming

Voor de installatie van uw centrale verwarming zijn er tal van mogelijkheden. Naast de klassieke condenserende installaties op gas en stookolie zijn er uiteraard andere systemen die op hernieuwbare energie werken. Zowel voor warmtepompen, zonneboilers als houtvergassers kunnen wij een gepaste formule aanbieden. Heb je concrete plannen?

Contacteer ons zeker, we maken hiervoor graag tijd vrij.

Condensatieketel

Een goed onderhouden en afgestelde centrale verwarmingsinstallatie is een goede manier om uw energiefactuur laag te houden. Maar ook al is ze goed afgesteld, een oude installatie is naar hedendaagse normen energieverslindend. Het vervangen van een oude stookketel door een condensatieketel is één van de meest slimme keuzes die je kan maken. Een condensatieketel kan in sommige gevallen tot 50% op de energiefactuur besparen!

Een condensatieketel maakt gebruik van een uniek principe. De rookgassen die een oude stookketel langs de schouw naar buiten steekt, zullen door een condensatieketel gebruikt worden om warmte uit te halen. Een condensatieketel laat niks verloren gaan. De temperatuur van de rookgassen zal zo laag worden dat er condensatie optreedt. Vandaar de naam condensatieketel.

Tegenwoordig is de plaatsing van een condensatieketel zodanig ingeburgerd dat dit dé standaard is geworden. Bovendien zal de keuze van een gewone ketel binnenkort door de overheid belemmerd worden, wat een goede zaak is. De tijd van oude stookketels die te veel verbruiken moeten we beslist achter ons laten. De condensatieketel kan op een eenvoudige manier perfect op de bestaande installatie aangesloten worden. Geen gasaansluiting mogelijk? Geen enkel probleem, ook een stookoliecondensatieketel is verkrijgbaar.

Bij Hoedekie kunnen we berusten op een jarenlange ervaring met Remeha gas- en stookoliecondensatieketels. Het is een vertrouwd merk met meer dan 75 jaar geschiedenis en grote ambities voor de toekomst. Deze praktijkervaring geeft ons het vertrouwen om voor deze toestellen een doorgedreven service te leveren.
Vragen over condensatieketels?
Wij beantwoorden ze!

Vloerverwarming

Vloerverwarming zorgt voor een behaaglijk gevoel van warmte. De zalige stralingswarmte vanuit de vloer zal u een veel sneller gevoel van warmte geven dan de klassieke radiatoren. Dit geeft een schril contrast met de convectiewarmte die opgewekt wordt door radiatoren. Convectiewarmte veroorzaakt luchtverplaatsingen met de verspreiding van stof tot gevolg. Bovendien heeft warme lucht de eigenschap om te stijgen en een hoog temperatuurverschil te maken tussen plafond en vloer.

Vloerverwarming werkt op een lage temperatuur waardoor ze extreem zuinig is en zo uw energiefactuur gevoelig kan doen dalen. Dit maakt het mogelijk om de vloerverwarming toe te passen op eender welke energiebron. Zowel klassieke ketels, condensatieketels als warmtepompen zijn extreem geschikt.

Er bestaan verschillende montagetechnieken voor vloerverwarming. Deze worden geselecteerd aan de hand van het project en de specifieke noden en wensen die u heeft.

Voor elk project hebben we een passende oplossing in huis. Daarom zorgen we ervoor dat u perfect geïnformeerd en geadviseerd bent.

Warmtepompen

Energie is duur, zeker in België. In vergelijking met de rest van Europa betaalt de Belg te veel voor gas en elektriciteit. Onze regering is hiermee volop aan de slag, maar dit kost tijd, tijd die de gemiddelde Belg niet heeft terwijl we met z’n allen de warmte naar buiten jagen. Dan moet je zelf op zoek naar een betere oplossing. Hoe meer je de warmteverliezen kan beperken, hoe beter. Dan weet je al zeker dat je minder energie zal nodig hebben. Isoleren is dus de boodschap! Samen met het luchtdicht bouwen en gecontroleerd ventileren van de woning zijn dit de pijlers waarop het hedendaags bouwen en renoveren rust.

Heb je een energiezuinige woning? Dan kom je beslist in aanmerking om een warmtepomp te laten plaatsen! Met een warmtepomp ben je totaal onafhankelijk van de prijzen die de energieleveranciers controleren! Het principe van een warmtepomp is vrij eenvoudig. De meest voorkomende toepassing is de koelkast. Daar wordt dit principe gebruikt om de ruimte in de koelkast te koelen. Hierbij zal de ruimte buiten de koelkast opgewarmd worden. Een warmtepomp in woningen is dus eigenlijk een omgekeerde koelkast waarvan de warmtebron zelf kan gekozen worden. In de meeste gevallen is dit de buitenlucht, of water. Water dat komt van verticale grondboringen of van een horizontaal captatienet. Naast de selectie van de warmtebron wordt er ook een keuze gemaakt in de manier waarop deze warmte vrijgegeven wordt in de woning. Vloerverwarming, convectoren, warme lucht en zelfs radiatoren zijn mogelijke opties.

De keuze van een warmtepomp wordt sterk bepaald door het vermogen dat de woning vraagt. Met andere woorden: hoeveel energie de woning verliest langs muren, ramen, daken en vloeren. Deze opties worden zorgvuldig onderzocht en uitgewerkt tot een passend project.

Samen met u zorgen we er bij Hoedekie voor dat de keuze van een warmtepomp op een bewuste en doordachte manier kan gebeuren. Tot op vandaag kan er nog steeds een hele mooie premie tot € 1700 verkregen worden van de netbeheerder voor het plaatsen van een warmtepomp. Deze steun helpt u om van uw investering een verantwoorde keuze te maken! Voor meer informatie raadpleeg de website en het document ‘REG-premieaanvraag warmtepomp’ van Eandis.


Ventilatie

Reeds verschillende jaren worden we door de regering gestimuleerd om onze woningen energiezuiniger te maken. Dat gebeurt in de meeste gevallen door het doorgedreven isoleren en zorgen voor een perfecte luchtdichting. Luchtdicht bouwen zorgt ervoor dat er geen koude lucht langs spleten en kieren binnen kan komen. Dat is prima, maar kan voor problemen zorgen indien er niet op een gecontroleerde manier geventileerd wordt. Door het ademen, koken, wassen en alledaags gebruik van de woning worden er constant schadelijke stoffen geproduceerd. Schadelijke stoffen die de woning niet uit geraken. Er zijn reeds vele gevallen bekent van ‘zieke’ woningen. Bij een onvoldoende afvoer krijgt men te maken met condensatie, bacteriën en schimmels. Een ventilatiesysteem in de woning zal een permanent gezonde toevoer van verse lucht garanderen, terwijl vervuilde lucht afgevoerd wordt.

De twee meest voorkomende systemen zijn C+ en D. Afhankelijk van het type woning wordt hierin een onderscheid gemaakt.
Bij een C+-systeem wordt de vervuilde lucht in de keuken, badkamer en andere vochtige ruimtes afgezogen via een ventilatiemotor. Verse buitenlucht wordt via raamroosters aangevoerd. Deze verse lucht passeert éérst door de ‘droge’ ruimtes alvorens via de vochtige ruimtes afgevoerd te worden. Een C+ systeem is bovendien een ‘slim’ systeem. De ventilatie-unit kan aan de hand van sensoren voelen wanneer er bijvoorbeeld gedoucht of gekookt wordt. Bij verhoging van de vochtigheidsgraad van de lucht zal de motor sneller draaien tot de vochtige lucht weg is.

Een D-systeem gaat hierin nog verder.
Bij een D-systeem spreken we van balansventilatie. De hoeveelheid lucht die wordt ingeblazen is steeds gelijk aan de hoeveelheid die wordt afgevoerd. De vervuilde lucht wordt nog steeds afgevoerd uit de vochtige ruimtes maar wordt gebruikt om de toegevoerde lucht die in de andere ruimtes wordt ingeblazen voor te verwarmen. Dit gebeurt in een unit met warmtewisselaar waarin de toegevoerde lucht gefilterd wordt. Dit systeem kan –mits correct onderhoud- een zeer gezond binnenklimaat garanderen, gekoppeld aan een hoog rendement. De toestellen zijn steeds uitgerust met een gelijkstroommotor, wat voor een laag energieverbruik zorgt. De bypass-cassette zal ‘s nachts in de zomer de aangevoerde lucht niet langs de warmtewisselaar laten passeren, maar direct de ruimtes inblazen. Dit zorgt voor een ‘gratis koeling’.

Een gezonde leefomgeving is belangrijk, daarom worden bij Hoedekie deze systemen met oog voor detail en kwaliteit geplaatst.


Zonneboiler

Eén van de meest populaire vormen om groene energie op te wekken is zonne-energie. De zon is een onuitputtelijke energiebron waarvan we zeker zijn dat we ze altijd voorradig zal zijn. Het grote voordeel van zonne-energie is dat ze op geen enkele manier schadelijk is voor het milieu. Een zonneboiler maakt hiervan handig gebruik.

De werking van een zonneboiler is vrij eenvoudig. Als er zon is, zal de temperatuur in de zonnepanelen op het dak stijgen. Van zodra deze in vergelijking met de temperatuur in de boiler hoog genoeg is, wordt een vloeistof door de panelen gepompt. Op deze manier zal de temperatuur in de boiler stijgen. Bovendien zorgt de vloeistof ervoor dat er energie opgeslagen kan worden. De warmte die de zonnepanelen vandaag opbrengen zal je ook morgen nog kunnen gebruiken. In tegenstelling tot photovoltaïsche zonnepanelen maakt dit van een zonneboiler een enorm gebruiksvriendelijk en efficiënt principe.

Bovendien hoeft de zon niet altijd volop te schijnen, ook bij lichte bewolking wordt er warmte opgewekt in de panelen. Ook in de tussenseizoenen en de winter zal er toch een minimum aan warmte opgewekt worden.
Er is ook de optie om een stuk van deze zonnewarmte te gebruiken om de woning te verwarmen. Zeker in combinatie met vloerverwarming is dit zeker mogelijk en hoeft dit niet altijd duur te zijn. Het voorraadvat dat vroeger werd opgewarmd met elektriciteit, gas of stookolie zal nu voor het grootste deel opgeladen worden via warmte van de zon. De originele stookinstallatie zal de boiler voor een stuk ondersteunen op de momenten dat er minder of geen zon is. In de meeste gevallen kan dit lijden tot een energiebesparing tot 75% op de energiefactuur voor het warm water!

Tot op vandaag kan er nog steeds een hele mooie premie tot € 2750 verkregen worden van de netbeheerder voor het plaatsen van een zonneboiler voor warm water én voor ruimteverwarming. Deze steun helpt u om van uw investering een verantwoorde keuze te maken! Voor meer informatie raadpleeg de website en het document ‘REG-premieaanvraag zonneboiler’ van Eandis.

Een zonneboiler is vaak eenvoudiger te plaatsen dan men denkt. Bij het vervangen van een klassieke elektrische boiler kan dit een optie zijn. Het hoeft niet altijd erg ingewikkeld en duur te zijn.
Zonneboilers zijn er in verschillende maten en gewichten. Wij komen steeds ter plaatse om een passende oplossing te geven aan uw specifieke situatie!


Ecco Stove

Heeft u genoeg van kille woonkamers en torenhoge energiefacturen? Ecco Stove biedt u de ideale oplossing! De kachel laat zijn hitte langzaam vrij door energiezuinig, efficiënt en ecologisch te verwarmen. Ecco Stove creëert een constante warmte voor uw volledige woning. Een Ecco Stove in huis halen is door zijn hoog rendement een waardevol alternatief voor de traditionele kachel maar vooral ook een betaalbare investering. Ecco Stove is beschikbaar in zwart, grijs, vanille, blauw of rood met bijhorende inox of zwarte banden. De gestroomlijnde kachel is een toegevoegde waarde voor uw woning. Ecco Stove past qua vormgeving in elk interieur en biedt u ook een kostenbesparende en energiezuinige verwarmingsmethode.

Wil je meer weten over onze Ecco Stoven, bezoek dan onze website eco-stove.be